تا حالا شده یه روز سرد زمستونی ، یا توی گرمای تابستون از بیرون میخواستی بری خونه ، ولی تاکسی پیدا نکنی؟
یا شده جایی باشی، دوست و آشنا نباشه که ، بیان برسوننت به مقصد؟
یا شما خانم گل ، شده دلت بخواد با تاکسی بانوان بری به کارات برسی؟
یا شده یه تایم آزاد داشته باشی ، و دنبال کار پاره وقت باشی ؟
یا شده بخوای یه بسته رو بفرستی برای کسی ، دنبال یه وسیله مطمئن بگردی؟
اصلا شده بخوای سفارش غذا بدی ، و بخوای سریع اماده بشه برات ؟
مدیران اسنپ با درنظرگرفتن مسائلی از این دست ، جرقه این استارتاپ به ذهنشون رسید . تو این مقاله ، با هم به بررسی علل موفقیت اسنپ می پردازیم . و اینکه چی شد که در عرض چند سال اینطور ترکوند !
اگر علاقه مند به استارتاپ هستید و می خواهید بدونید استارتاپ چیه و چه مواردی باعث موفقیت یک استارتاپ میشه پیشنهاد می کنم مقاله دلایل موفقیت استارتاپ را مطالعه نمایید
تاریخچه snapp :
اوایل اسنپ ، با نام تاکسی یاب با گروه اینترنت ایران ، شروع به کار کرد. گروه اینترنت ایران ، پروژه های بزرگی چون ، بامیلو، اسنپ فود، اسنپ مارکت ، اسنپ هیپ ، پین تاپین ، و اسکانو رو توی پرونده خودش داره. اما از بخت بد ، با مخالفت عده ای از تاکسی ران های عزیز، مواجه شد. البته این مساله طبیعی هست که ، هر تغییر مهمی در کسب و کارها ، با مخالفت عده ای رو به رو بشه .چرا ؟
چون عده ای از کسب و کارهای سنتی ، در برابر تغییر مقاومت می کنند. ولی اسنپ، با مقاومت تونس ، خودشو تو دل همه جا کنه . تا جایی که الان با ثبت روزانه ، یک میلیون سفر موفق ، رتبه اول در حمل و نقل ایران رو به خودش اختصاص داده .البته در ابتدا اسنپ ، به تقلید از سیستم اوبر نیویورک (https://www.uber.com/) ، راه اندازی شد . اما بومی سازی اون ، مطابق فرهنگ ما ، کار راحتی نبود.
رمز و رازهای موفقیت اسنپ :
چیزی که مشخصه ، اینه که یه نشست خوب فکری ، پشت برنامه اسنپ بود، که به مرور با تقویت و گسترش اون ، باعث موفقیت بیشتر و بیشتر، برای اون شد. ما یه مقاله خیلی ناب دیگه هم داریم ، با عنوان موفق ترین استارتاپ های ایران و جهان . میتونین یه نگاه ، به اون مقاله هم بندازین…
۱- شروع مناسب به فعالیت :
دقت کردین هر چیزی باید تو زمان مناسبش ، رونمایی بشه تا بتونه به اصطلاح گل کنه ؟ فرض کنین اسنپ ، وقتی شروع به کار میکرد که ، مردم گوشی هوشمند نداشتن ، یا به این راحتی اینترنت در دسترس مردم نبود .آیا اینطور شناخته می شد؟ یا مردم ترجیح میدادن با همون تاکسی تلفنی جا به جا بشن و خلاص ؟
توی کارتون ها، حتما دیدین که یه شیلنگ آب، وقتی باز میشه یه موج آب رو با خودش حمل میکنه. و هر لحظه درحال جا به جاییه …اون موج آب رو موج کسب وکار فرض کنید. اگر میخواین موفق بشین ، موج سوار باشین .نیازهای جامعه روشناسایی کنین ، و سوار برموج کسب و کار بشین.
۲- ثبت نام رایگان اسنپ :
ثبت نام رایگان اسنپ برای راننده ها ، یه مزیت بزرگ براشون محسوب میشه. امروزه کمتر کسب و کاری رو میبینین که ، بشه به صورت رایگان راه اندازی کرد. پس این شد دومین امتیاز اسنپ جان !
۳- آقای خودت باش :
اسنپ با قابلیت پاره وقت بودن ، انعطاف پذیری خودشو ثابت کرد .به ویژه برای کسایی که به عنوان شغل دوم ، بهش نگاه میکردن .
۴- ارزان تر بودن نسبت به سایر رقبا :
خوب طبیعتا اسنپ مثل هر کسب و کاری رقبای دیگه ای هم پیدا کرد . ولی خوب هیچ کدوم نتونسن جام محبوبیت رو، از اسنپ بربایند.. از طرفی نرخ کمتر کرایه های اسنپ ، و رابط کاربری مناسب اپلیکیشن اسنپ، از دیگر دلایل موفقیت اسنپ هست.
۵- اسنپ همه رو راضی میکنه :
اسنپ از طرفی تلاش کرد نرخ کمیسیون راننده ها رو کاهش بده. با این کار نه سیخ می سوزه نه کباب…همین تدابیر همه جانبه وهوشمندانه مدیران اسنپ، کم کم سبب شد با اقبال عمومی رو به رو بشه..
۶- و اماااا امنیت اسنپ :
یه مساله که خیلی برای همه ، خصوصا خانم ها اهمیت داره ، مساله امنیت در جا به جایی هاست . وقتی یه فرد( خصوصا یه خانم ،) امنیت خاطر نداشته باشه حاضره از آژانس یا تاکسی بین راهی ، استفاده کنه تا با استرس بخواد به مقصد برسه .از جهت دیگه وقتی راننده بدونه زیر ذره بین کارفرما هست ، و مسلما براش گرون تموم میشه حتی فکر خلاف، به مخیله مبارکش خطور نمیکنه.
۷- تیم قدرتمند و منسجم :
هیچ کسب و کاری بدون داشتن یه سیستم موفق ، به هدف نهایی خودش نمی رسه . اسنپ هم بدون داشتن یه تیم قدرتمند و هماهنگ نمیتونس به این جایگاه برسه . یه تیم خوب شامل ، بخش تولید نرم افزار، بررسی دیدگاه ، رفع اشکال از برنامه نرم افزاری ، اپدیت به موقع ، رفع نواقص احتمالی و… است.
۸- حمایت مالی :
وقتی اسنپ خودشو خوب نشون داد ، گروه ایرانسل هم برادریش رو ثابت کرد و با حمایت مالی هرچه بیشتر و بیشتر، باعث تقویت اسنپ شد . توی مقاله دیگه مون ، نحوه جذب سرمایه گذاری در استارتاپ رو براتون کاملا شرح دادیم که ، نحوه جذب سرمایه گذار چطور باید باشه . و اصلا بدون سرمایه عاقبت موفقی برا استارتاپ نمیشه تصور کرد.
۹- همه گیر شدن اسنپ :
با گسترش اسنپ درهمه شهرها ، یه جورایی جای پای اسنپ محکم و محکم تر شد . تا جایی که ارزش این کسب و کار الکترونیکی ، هم اکنون به مبلغ ۱٫۵ تا ۱٫۷ میلیارد دلار پیش بینی شده و به بخش های مختلفی مثل اسنپ اکو، اسنپ فود، اسنپ باکس ،اسنپ رز (تاکسی بانوان ) تقسیم میشه.
۱۰- سازگاری با تکنولوژی های متفاوت :
از طرف دیگه ،واکنش گرا بودن اپلیکشین اسنپ یعنی سازگار بودن با انواع سیستم عامل های اندروید ، آی او اس و ویندوزفون ، از دیگر قابلیت های این استارتاپ هست . امروزه کمتر کسی از نحوه کار با اسنپ باخبر نیست . انتخاب مبدا ، مقصد ، از این ساده تر و راحت تر مگه میشه ؟ مگه داریم ؟…
حتی انتخاب نحوه پرداخت هزینه رو، به انتخاب مشتری میذاره .نقدی و یا به صورت الکترونیکی …
و اما دلایل موفقیت اسنپ از دید مدیر اجرایی اسنپ :
مدیریت فعلی اسنپ آقای شهرام شاهکار، فارغ التحصیل دانشگاه بریتیش کانادا هستن .تجربه مدیریت ۱۰ ساله و توسعه کسب و کار بین المللی ، در اروپا ،آمریکا و خاورمیانه در موفقیت ایشان در اسنپ بی تاثیر نبود.
تاکسی یاب قدیم با اسم کنونی اسنپ ، با افزایش چهار برابری کارمندای خود ، سعی در بهبود و گسترش حمل ونقل خود داشته و دارد . (برای بررسی بیشتر دلایل موفقیت در استارتاپ ها یه فکر بکر دارم… بررسی مقاله دیگه ما درمورد دلایل موفقیت استارتاپ با عنوان ۱+۵دلیل موفقیت استارتاپ ها خالی از لطف نیست…)
۱- پارتی بازی ممنوع :
عدم به کار گیری دوست و اشنا ، یکی از رموز موفقیت اسنپ از زبان مدیر اجرایی آن است .چیزی که در به کار گیری نیروی انسانی باید مد نظر باشد ، میزان توانایی و استعداد فرد هست ، نه صرفا دوست یا آشنا بودن.
۲- گزینش افراد مناسب :
انتخاب افراد خلاق ، با شور وانگیزه ، با میانگین سنی ۲۷ سال در جهت پیشبرد اهداف اسنپ.
۳- عدم مدرک گرایی:
برا عضویت در این سیستم پرشور، نیاز به مدرک خاص دانشگاهی یا رتبه بالای کنکور نیست. پس مشخصه ملاک های بهتری برا استخدام در نظر دارن.
۴- دوری از حاشیه :
دوری از حاشیه ، تنش و استرس های بی جا ، در محیط کسب و کار باعث میشه اون سیستم با قدرت به سمت پیشرفت حرکت کنه.
۵- نقش تبلیغات :
همون بحث گسترش اینترنت ، به خودی خود بهترین مبلغ اسنپ شد . و همین طور تبلیغات گرم … تبلیغات گرم یعنی مشتری ها ، زبان به زبان از یه خدمات یا محصولی تعریف کنن . که این خودش بهترین نوع تبلیغات ، برا هر کسب و کاری به خصوص کسب و کارهای الکترونیکی هست.
۶- ارتباط موثر با مشتری :
اقای شهرام شاهکار، روزانه ۲ تا ۸ بار از سیستم حمل و نقل اسنپ ، استفاده میکنن. تا با نقایص و بازخوردهای این سیستم ، شخصا رو به رو بشن . از دلایل موفقیت یه کسب و کار اینه که مدیر، از خدمات و محصولات شرکت خودش استفاده کنه . اینطور مدیر بهتر در جایگاه مشتری قرار میگیره و ارزیابی رفتار مصرف کننده ، آسان تر میشه. این یکی از ویژگی های مدیر موفق هم هست. که توی مقاله ویژگی های مدیر موفق استارتاپی کاملااااا توضیح دادیم ، و می تونین با مراجعه به اون مقاله این خصوصیات رو توی خودتون، تقویت کنین.
۷- اعتدال بین کار و زندگی :
توجه به کار به جای خود ، در کنار خانواده دیدن فیلم ، سرگرمی و مسافرت با آنها هم به جای خودش … ایشان بدین گونه، اعتدال بین کار و زندگی رو رعایت میکنن…
۸- شکست رنگین کمان پیروزی :
من شکست رو تاجی میدونم برا موفقیت… تا از شکست ها درس نگیریم و به ایرادهای کار آگاه نشیم ، چطور میشه موفق شد؟ اینکه خودمونو همه چی تموم ندونیم و مدام درحال یادگیری باشیم. این تواضع در یادگیری ما رو میتونه به روز نگه داره . می دونین که هیچ علمی راکد نمی مونه.
۹- اعتماد بین اعضای تیم :
اعتماد و حس مسولیت، بین افراد تیم تاثیر زیادی درموفقیت دارد.
نکته مهم اینکه : اسنپ قرار نیست ، جایگزین ۱۰۰% سیستم حمل و نقل باشد . در واقع می تونن این دو، نقش مکمل برای هم داشته باشند.
درس های مهم اسنپ …
خوب دوستان ، تو این مقاله سعی داشتیم از رمز و رازهای موفقیت استارتاپ بزرگی مثل اسنپ ، پرده برداری کنیم . به نکاتی اشاره کردیم که شاید در دید اول به نظرتون خیلی ساده و پیش پا افتاده بیاد ، اما با دقت در هر کدوم متوجه میشین که رعایت این اصول ، چقد می تونه حیاتی و در رسیدن به اهدافتون کمک کننده باشه. اصلا میتونین یه هدف کوچکتر رو انتخاب کنین ، و این مراحل رو پیاده سازی کنین . حتما متوجه تغییرات خاصی میشین . با بررسی دلایلی چون ، عبرت گرفتن از شکست ها ، تبلیغات ، دوری از حاشیه ، استخدام افراد با شور وانگیزه ، مسولیت پذیری ، ارتباط موثر با مشتری و…تونستیم از رمز و رازهای موفقیت اسنپ آگاه بشیم. البته به شرط صبر وتلاش…
خوب همراهان عزیز ، اگه از این مقاله لذت بردین اونو با دوستانتون به اشتراک بذارین . تا شما هم سهمی در موفقیت اونها ، داشته باشین. ما رو در شبکه های اجتماعی دنبال کنین …