موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰

موفق ترین استارت های ایران و جهان

سلامی دوباره به دوستان نوباوهی عزیز!

موضوع مقاله امروزمون درباره موفق‌‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰‎ هستش. شاید شما هم مثل من درباره آینده استارتاپ‌ها کنجکاو باشین و براتون سوال باشه که در آینده کدوم استارتاپ‌ها موفق خواهند بود و کدوماشون شکست خواهند خورد؟ یا اینکه اصلا ویژگی‌های یه استارتاپ موفق چیا هستش؟ چه استارتاپی موفق نامیده میشه؟ اگه می‌خواین جواب این سوالا رو بدونین و علامت سوالی که توی ذهنتون هستش رو از بین ببرین، با ما همراه باشین.

توی این مقاله جذاب قراره که اول ویژگی‌های استارتاپ‌های موفق رو بررسی کنیم و بعد چندتا از موفق‌ترین استارتاپ‌های دنیا رو معرفی کنیم و در نهایت به بیان قسمت جذاب این مقاله یعنی موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ بپردازیم.

۵ ویژگی مشترک استارتاپ‌های موفق

همه استارتاپ‌هایی که تا به امروز تونستن توی دنیا موفق بشن و پرچم قدرت رو به دست بگیرن و همه استارتاپ‌هایی که قراره توی آینده موفق بشن و البته موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰، این ۵ ویژگی مشترک رو دارن. کنجکاوین بدونین چه ویژگی‌هایی؟

۱- نوآوری

البته که اولین ویژگی استارتاپ‌های موفق نوآوری هستش. برای اینکه این دسته از کسب و کارها بتونن توی بازار بمونن و راهشون رو پیدا کنن، باید عنصر نوآوری رو داشته باشن. این نوآوری ممکنه خلق یه محصول تازه باشه و یا ممکنه نوآوری در ترکیب چندتا محصول باشه و یا حتی شاید نوآوری در انجام یه خدمت و ارائه خدمات به شکل تازه باشه. نوآوری در ایجاد یه استارتاپ موفق نقش کلیدی‌ داره و همه کارآفرینان باید اون رو جدی بگیرن.

۲- کار گروهی

طراحی یه ایده و به سرانجام رسوندن اون، نیازمند یه تیم قوی و کار درست هستش. اصلی که همه استارتاپ‌های موفق توی دنیا اون رو رعایت کردن و موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ نیز اون رو رعایت خواهند کرد.. کار گروهی باعث میشه که کارها و وظایف بین افراد مختلف تقسیم بشه و همه دشواری‌ها به دوش یه نفر نیفته. توی یه استارتاپ موفق باید همه اعضا در جای مناسب خودشون قرار بگیرن و به نحو احسن نقش خودشون رو توی استارتاپ ایفا کنن.

۳- داشتن نقشه راه

اگه می‌خواین جزء موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشین، باید هدفتون از راه‌اندازی یه کسب و کار رو به صورت واضح و شفاف بیان کنین. در واقع شما باید در ابتدای راه به این سوال کلیدی که چرا می‌خواین یه استارتاپ راه‌اندازی کنین؟ جواب بدین. بعد از اینکه هدفتون رو مشخص کردین، نوبت به طراحی استراتژی و نقشه راه میرسه. قبل از شروع پروژه به سوالاتی که توی ذهنتون غوطه‌ور هستن، جواب بدین و مشکلات احتمالی رو پیش‌بینی کنین و راه‌حل مناسب اونا رو هم پیدا کنین. یه دستور کاری مشخص و یه نقشه راه که بیان کنه که می‌خواین توی هر بازه زمانی کجا باشین و چیکار کنین به رشد و پیشرفت استارتاپ کمک شایانی می‌کنه. پس نقشه راه رو هیچ وقت فراموش نکنین و برای اینکه مسیر موفقیت استارتاپ شما براتون روشن تر بشه پیشنهاد می کنم دو مقاله دلایل شکست استارتاپ و دلایل موفقیت استارتاپ را مطالعه نمایید تا با مشکلات احتمالی در مسیر و عواملی که باعث موفقیت استارتاپ شما را بدانید .

۴- ارائه محصول متناسب با نیاز بازار

منظور از محصول فقط به معنای تولید یه کالا نیست بلکه امکان داره محصولی که شما معرفی می‌کنین، یه خدمت باشه و در نهایت شما قراره به یه استارتاپ خدماتی تبدیل بشین.

حتی اگه شما یه ایده باحال و خیلی خوب توی ذهنتون داشته باشین و یه تیم قوی و کار درست هم برای پیاده‌سازی این ایده جمع‌آوری کنین، در نهایت چیزی که شما را به دنیای بیرون معرفی میکنه، محصولی هستش که به بازار ارائه میدین. پس اگه می‌خواین جزء موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشین، باید مثل همه کارآفرینای موفق، محصولی به دنیا معرفی کنین که گره‌ای از مشکلات مردم باز کنه و نیاز بازار باشه.

  بهترین کتاب های استارتاپی

ارائه یه محصول خوب با کاربری مناسب و مرتبط یکی از ویژگی‌هایی است که شرکت‌ها و استارتاپ‌های بزرگ رو به اینجا رسونده و باعث شده که بتونن گوی موفقیت رو از رقباشون برباین.

۵- بازاریابی و جایگاه اساسی بازار

بازاریابی بهینه و موفق یکی دیگه از ویژگی‌های مشترک استارتاپ‌های موفق دنیا و البته موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ هست. اگه توی نقشه راهی که طراحی کردین بازاریابی رو از قلم انداختین، اصلا فکر موفق شدن کسب و کارتون رو هم نکنین. بیاین رو راست باشیم شما تنها فرد خلاق توی کره زمین نیستین که ایده خوبی دارین. ممکنه یه نفر دیگه با محصولی با کیفیت کمتر اما بازاریابی بهتر بتونه بیشتر از شما توی بازار موفق عمل کنه و عملا شما رو از میدون به در کنه! پس قدرت بازاریابی بهینه رو دست کم نگیرین و حتما راه‌های مناسب ورود به بازار هدف رو پیدا کنین تا بتونین یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشین.

موفق‌ترین استارتاپ‌های دنیا در حال حاضر

اگه بخواین به صاحب یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ تبدیل بشین، باید اول بدونین که الان و در حال حاضر کدوم استارتاپ‌ها از همه موفق‌ترن و توی دنیا اسم و رسمی واسه خودشون دست و پا کردن. این شما و این معرفی ۴ استارتاپ برتر دنیا:

۱- اوبر (Uber)

کمتر کسی هس که بخواد وارد دنیای میلیونرساز استارتاپ بشه و اوبر رو نشناسه! اوبر باارزش‌ترین استارتاپ در دنیاست که ارزشی برابر با ۶۸ میلیارد دلار داره  و روز به روز هم داره به ارزشش افزوده میشه.

در واقع اوبر یه سرویس هم‌سفری آنلاین هستش که با استفاده از اپ موبایل به طور خودکار، مسافران رو به نزدیک‌ترین راننده مرتبط میسازه و موقعیت مسافر رو به راننده می‌فرسته. این شرکت توی سال ۲۰۰۹ میلادی توسطی گرت کمپ و تراویس کالانیک بنیان نهاده شد. میر عامل فعلی اوبر دارا خسروشاهی هستش.

۲- ایربی‌ان‌بی(Airbnb)

ایربی‌ان‌بی یه سایت هستش که مکان‌های اقامتی رو به مردم کرایه میده. این سایت بیش از ۷ میلیون مکان فهرست شده در ۳۳ هزار شهر و بالای ۲۲۰ کشور داره. ایربی‌ان‌بی توی سال ۲۰۰۸ در سان‌فرانسیسکو راه‌اندازی شد. بنیان‌گذاران این شرکت برایان چسکی، جو گیبا و ناتان بلچارکزیک هستن.

ایربی‌ان‌بی در سال ۲۰۱۶ با موانع حقوقی در سان‌فرانسیسکو و نیویورک مواجه شد، ولی همچنان تونست ۸۵۰ میلیون دلار سرمایه جذب کنه و سرویس جدیدی به نام Trips رو در ماه نوامبر همون سال ارائه بده.

در ماه مارچ ۲۰۱۷، ایربی‌ان‌بی ۱ میلیارد دلار سرمایه جذب کرد که ارزش این کمپانی رو به ۳۱ میلیارد دلار رسوند.

به طور حتم یکی از زمینه‌های فعالیت موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰، حوزه کرایه اقامت و گردشگری خواهد بود.

۳- پالانتیر(Palantir)

استارتاپ پالانتیر یه شرکت نرم‌افزاری و خدماتی آمریکایی و خصوصی است که دفتر مرکزی اون در کالیفرنیا واقع هستش و در حوزه تجزیه و تحلیل بیگ دیتا تخصص داره. دو پروژه‌ای که منجر به محبوبیت این اسارتاپ شده شامل: پروژه Palantir Gotham  و Palantir Metropolis هستش. تحلیلگران ضدتروریسم در وزرات دفاع آمریکا، محققان کلاه‌برداری و تحلیلگران سایبری از Palantir Gotham  استفاده می‌کنن درحالیکه بانک‌ها و شرکت‌های خدمات مالی از Palantir Metropolis  استفاده می‌نماین.

این استارتاپ در سال ۲۰۰۴ توسط پیترتیل، ناتان گتینگز، جو لانسدیل، استفان کوهل و الکس کارپ راه‌اندازی شد و اکنون بالای۲۲میلیارد دلار ارزش داره.

۴- مریکا آمریکا، محققان کلاه‌برداری وتح اسپیس ایکس(Space X)

احتمالا شما هم نام ایلان ماسک رو توی اخبار مربوط به فضا و اکتشافات فضایی شنیده باشین. این فرد بنیان‌گذار استارتاپ موفق اسپیس ایکس است که یه شرکت تولیدکننده صنایع هوافضایی تجاری توی آمریکاست. این شرکت در سال ۲۰۰۲ در کالیفرنیا شکل گرفت و تا به امروز هم در حال گسترش است. این شرکت در حال حاضر بیش از ۲۱ میلیارد دلار ازش داره.

  سرمایه گذاری بذری چیست؟

استارتاپ‌های موفق در سال ۱۴۰۰

خب رسیدیم به بخش جذاب این مقاله یعنی موفق‌ترین استارتاپ‌ها  در سال ۱۴۰۰٫ همونطور که تو این مقاله در بخش معرفی استارتاپ‌های موفق دیدیم تقریبا همه این استارتاپ‌ها در حوزه تکنولوژی و فناوری فعالیت دارن و کار می‌کنن. پس دور از ذهن نیس که موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ نیز از میان فعالان حوزه فناوری و تکنولوژی خواهند بود. البته این بدان معنی نیس که در سایر بخش‌ها استارتاپ موفقی وجود نخواهد داشت اما قطعا استارتاپ‌هایی که در حوزه فناوری کار می‌کنن و سعی دارن زندگی مردم رو با استفاده از اپ‌ها و یا خدمات دیگری که ارایه میدن، راحت‌تر کنن، صدرنشین لیست موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ خواهند بود.

در آینده شاهد استارتاپ‌هایی خواهیم بود که به منابع مالی حکومتی کمتری نیاز دارن و استارتاپ‌ها به سمتی میرن که که کلا به منابع مالی دولت نیاز نداشته باشن و همچنین مباحثی مانند هوش مصنوعی، کلان داده، فینتک و بلاکچین از زمینه‌های فعالیت استارتاپ‌های موفق در سال ۱۴۰۰ خواهند بود.

برای اینکه این موضوع رو بیشتر بررسی کنیم بیاین اول به تعریف انواع تکنولوژی بپردازیم.

انواع تکنولوژی

۱- تکنولوژی‌های low_tech یا تکنولوژی‌های سطح پایین:

این تکنولوژی‌ها که استفاده از آن‌ها به قبل از انقلاب صنعتی بر می‌گرده، از منحنی تکنولوژی خارج شدن. این فناوری‌ها توسط یه فرد و یا گروه کوچکی از افراد و با کمترین میزان سرمایه‌گذاری ساخته و پرداخته میشن.

۲- تکنولوژی‌های متوسط و یا ایمرجینگ:

تکنولوژی‌هایی که قول داده‌ان در ۵ سال آینده به تجاری‌سازی برسن. حوزه ژنتیک، اینترنت اشیا، IOE، داروسازی، کشاورزی، ترافیک، لوازم خانگی همگی ایمرجینگ هستن.

۳- تکنولوژی‌های High_Tech یا تکنولوژی‌های پیشرفته:

مبتنی بر تکنولوژی‌های پیچیده هستن مانند پزشکی از راه دور، کشاورزی هوشمند، شهرهای هوشمند و… این بخش از فناوری خاموش هستش و خیلی بهش پرداخته نشده. در واقع برای مشخص کردن سطح فناوری پیشرفته، رده خاصی وجود نداره، چرا که در طول زمان، فناوری روز پایدار نمی‌مونه.

در ایران استارتاپ‌هایی با تکنولوژی پیشرفته بسیار کم هستن و بیشتر استارتاپ‌های ما در حالت ایمرجینگ به سر میبرن. پس اگه می‌خواین جزء موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشین، باید سعی کنین که روند کسب و کارتون رو به سمت تکنولوژی High-tech  ببرین.

زمینه‌های فعالیت موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰

علاوه بر فناوری‌های عالی و پیشرفته، هم اکنون نیز زمینه‌های بسیاری برای ایجاد یه استارتاپ موفق وجود دارن که موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ می‌تونن از دل اون‌‌ها بیرون بیاین. خرده فروشی آنلاین، حمل و نقل و تاکسیرانی آنلاین، تبلیغات و اشتراک ویدیو، گردشگری و هتلداری آنلاین و… نمونه‌هایی از این زمینه‌ها می‌باشن.

همونطور که همه‌مون میدونیم با اومدن ویروس کرونا زندگی همه مردم از همه اقشار جامعه دگرگون شد و کسب و کارهایی زیادی در این میان آسیب دیدن و ضربه خوردن اما اگه اون طرف قضیه رو بخوایم در نظر بگیریم، تعدادی از کسب و کارها هم تونستن سود زیادی از این شرایط ببرن. کدوم کسب و کارها؟ معلومه کسب و کارهای آنلاین. در واقع هر استارتاپی که توی شرایط کرونا و قرنطینه تونست نیازهای مردم رو برطرف کنه، موفق شد سود زیادی کسب کنه و رشد زیادی داشته باشه. پس نتیجه می‌گیریم موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باید کسب و کارهایی باشن که بر پایه اینترنت شکل گرفته‌ان و به صورت آنلاین نیازهای مردم رو رفع می‌کنن.

در ادامه مثال‌هایی از چند حوزه پولساز رو که می‌تونن آینده استارتاپ‌ها رو رقم بزنن، براتون معرفی می‌کنیم:

  5 + 1 دلیل موفقیت استارتاپ

اشتراک ویدیو و آموزش مجازی

یکی از موفق‌ترین و پرطرفدارترین زمینه‌های فعالیت استارتاپ‌ها در دوران کنونی، سرویس‌های اشتراک ویدیو مانند یوتیوب هستن. آپارات نیز بزرگترین سرویس اشتراک ویدیو در ایران است که در سال‌های اخیر با توسعه زیرساخت‌ها و تسهیل فرآیندها، موفق به کسب سهم مناسب از بازار شده است.

حوزه ساخت و اشتراک ویدیو توی هر پلتفرمی چه یوتیوب و چه اینستاگرام و چه یه سایت مجزا از پتانسیل بالایی برای رشد برخورداره. شما می‌تونین توی هر حوزه‌ای که تخصص دارین اقدام به تولید محتوای آموزشی برای مخاطبان اون حوزه بکنین و تبدیل به یه استارتاپ در حوزه آموزش بشین. در واقع شرایطی که ویروس کرونا به وجود آورد، راه رو برای آموزش آنلاین و از راه دور باز کرد و خیلی از مردم آموزش به این صورت رو به آموزش حضوری ترجیح میدن، پس واضحه که استارتاپ‌هایی که توی این زمینه فعالیت کنن می‌تونن به موفقیت بالایی برسن.  همچنین هیچ وقت نباید قدرت دنیای سرگرمی رو دست کم بگیرین  اگه شما استارتاپی در حیطه سرگرمی راه‌اندازی کنین و مطالب جالبی برای مخاطبانتون تولید ‌کنین، می‌تونین به اعتبار و درآمد بالایی برسین. برای مثال به استارتاپ‌ها زیر توجه کنین:

استارتاپ فرادرس :

احتمالا وقتی که دنبال یه آموزش آنلاین توی اینترنت می‌گشتین، نام فرادرس رو در صدر نتایج گوگل دیده باشین. فرادرس یه استارتاپ موفق در زمینه آموزش مجازی و آنلاینه که توی سال ۱۳۸۷ توسط آقای سید مصطفی کلامی هریسی و آقای اسماعیل آتش‌پز گرگری بنیان گذاشته شده و فعالیتش رو شروع کرده و تاکنون تونسته بالغ بر ۱۰۰۰۰ ساعت آموزش ویدیویی رو در قالب فراتر از ۱۰۰۰ دسته علمی، مهارتی و کاربردی منتشر کنه و به بزرگترین پلتفرم آموزشی ایران مبدل بشه.

شکی در این نیس که فرادرس بزرگترین دانشگاه آنلاین در ایران هستش که در موضوعات مختلف اقدام به تولید محتوا و آموزش کرده، اما با همه این‌ها همیشه یه راهی برای بهتر شدن وجود داره. اگه شما هم میخواین یه پلتفرم آموزش مجازی راه اندازی کنین، میتونین علاوه بر الگو قرار دادن این استارتاپ موفق، باگ و مشکلات اون رو شناسایی کرده و با برطرف کردن اون‌ها به یه استارتاپ موفق تبدیل بشین. از جمله این موارد می‌توان به این موضوع اشاره کرد که در فرادرس امکان پرسش و پاسخ آنلاین بین فراگیر و استاد وجود نداره و همچنین اینکه مدرک یا گواهی‌ای برای فراگیر صادر نمیشه  و یا اینکه بیشتر آموزشها تئوری هستن و آموزش عملی کم هستش که شما میتونین با رفع این موارد در استارتاپی که راه‌ اندازی می‌‎کنین، به یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ تبدیل بشین.

استارتاپ آموزش تک

این استارتاپ نیز مانند فرادرس  در حوزه آموزش مجازی و آنلاین فعال فعالیت می‌کنه با این تفاوت که فعالیتش رو تازه شروع کرده و از سال ۱۳۹۶ بستری رو برای آموزش‌های تخصصی در زمینه‌های گوناگون فراهم کرده و با هدف ایجاد متخصصان موفق به کارش ادامه میده تاکنون تونسته محتواهای اموزشی زیادی رو در حیطه‌های مختلف تولید و به فروش برسونه.

پس به یاد داشته باشین که هیچوقت برای شروع و موفق شدن دیر نیس حتی اگه یه رقیب قدر هم داشته باشی.

خرده فروشی و فروش آنلاین

یه مثال موفق در زمینه خرده‌فروشی، دیجیکالا هستش. در مورد شرکت‌های بزرگ خارجی در این زمینه هم مثالی بهتر از آمازون وجود نداره. آمازون دومین شرکت یک تریلیون دلاری جهان هستش که سالانه بیش از ۱۷۰ میلیارد دلار درآمد داره.

علی‌رغم وجود رقابت‌های بسیار در این زمینه، نباید پتانسیل رشد و موفقیت رو در حوزه خرده‌فروشی آنلاین نادیده بگیریم. اگر استارتاپی به فروش یه محصول خاص به صورت آنلاین اقدام کنه و بتونه توی این زمینه خلاقیت و نوآوری داشته باشه، می‌تونه به موفقیت بسیاری برسه و جزء موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشه. مثلا اگه شما یه استارتاپ  راه اندازی کنین که توی اون به فروش آنلاین یه محصول خاص مثل کتاب، لباس، لوازم خانگی، خوراکی، فیلم و… بپردازین و توی این راه تلاش و پشتکار داشته باشین، می‌تونین به طور قطع به یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ تبدیل بشین.

  اصلی ترین دلایل شکست استارتاپ ها چیست؟

علاوه بر دیجیکالا میتوان استارتاپ‌های زیر را هم به عنوان نمونه توی این بخش معرفی کرد:

استارتاپ دیوار

کمتر کسی است که تا به حال از دیوار استفاده نکرده باشد. دیوار در سال ۱۳۹۲ با هدف خرید و فروش بدون واسطه انلاین شروع به کار کرد. توی دیوار به آسانی میتونین نیازمندی‌هاتون رو بر اساس محله دسته‌بندی کنین و نزدیک‌ترین‌ها رو بیابین.

اما مانند همه استارتاپ‌های دیگر، این استارتاپ نیز ایرادات مختص خود را دارد. اصلی‌ترین مشکلی که توی این استارتاپ وجود داره مشخص نبودن هویت فروشنده هستش. پس اگه میخواین یه فروشگاه آنلاین راه اندازی کنین می‌تونین با از بین بردن باگ‌های موجود توی این اپلیکیشن و برنامه‌های موجود دیگر، راه رو برای خودتون هموارتر کنین.

استارتاپ فروشگاه آنلاین خانومی

فروشگاه اینترنتی خانومی که در زمینه فروش لوازم آرایشی و بهداشتی و عطر فعالیت می‌کنه، کار خودش رو از سال ۹۳ شروع کرده است. این فروشگاه این امکان رو برای کاربران فراهم می‌کنه که بتونن کالای مورد نیاز خود را در بین مجموعه بسیار متنوعی از برترین برندهای خارجی و داخلی انتخاب کنن. از نقاط قوت این فروشگاه میشه به کنترل دقیق اون به تاریخ انقضاء کالاها و و اصالت کالا و کیفیتش اشاره کرد. همچنین از نقاط قوت این استارتاپ که باعث میشه به یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ تبدیل بشن، ارائه مقالات تخصصی در زمینه زیبایی و معرفی تخصصی محصولات ارایشی و بهداشتی برندهای مختلف هست. اما هر مجموعه به هر حال ایرادات خود را دارد که در مورد استارتاپ خانومی میشه به مواردی چون عدم وجود  اپلیکیشن و الزام مراجعه به سایت برای ثبت سفارش، ضعیف بودن قسمت جستجوی سایت، کاربرپسند نبودن رابط کاربری و تنوع کم کالا در حوزه عطر اشاره کرد.

اگه قصد راه اندازی یه سایت فروشگاهی رو دارین می‌تونین با بررسی نقاط قوت و ضعف  سایت ‌های فروشگاهی موجود، با بهترین چشم‌انداز فعالیتتون رو شروع کنین و آغاز پرقدرتی داشته باشین.‌

تاکسیرانی و حمل و نقل

توی چند سال اخیر تاکسی‌های آنلاین تونستن راه خودشون رو بین ایرانیان پیدا کنن و با استقبال زیادی هم روبه رو شده‌‍ان. از میان آن‌‌ها، اسنپ و تپسی در حوزه تاکسیرانی جایگاه مناسبی در بازار پیدا کرده‌ان.

شاید رقابت با این استارتاپ‌های بزرگ کمی سخت به نظر برسه ولی توی ایران هنوز هم جای پیشرفت برای استارتاپ‌های حوزه حمل و نقل وجود داره که میشه با با پشتکار و تلاش به سطح مناسبی از رشد رسید و تبدیل به یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ شد. نمونه‌ای از این استارتاپ‌ها میتونن کسب و کارهایی باشن که به صورت آنلاین به جا به جایی بسته‌های سفارشی می‌پردازن.

علاوه بر اسنپ و تپسی که از استارتاپ‌های موفق در زمینه حمل و نقل هستن، یه استارتاپ دیگه هم وجود داره که پیش‌بینی میشه از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشه. کدوم استارتاپ؟ خب کارپینو!

استارتاپ کارپینو

استارتاپ کارپینو در سال ۱۳۹۵ در زمینه تاکسیرانی اینترنتی شروع به کار کرد. تفاوت کارپینو با سایر استارتاپ‌های موجود در این زمینه، استفاده اون از تاکسی‌های سنتی است. به خاطر حس اعتمادی که مردم نسبت به تاکسی‌های سنتی داشتن، کارپینو خیلی سریع تونست به جایگاه خوبی در میان مردم دست پیدا کنه. از مزیت‌های کارپینو می‌توان به امکان تردد در محدوده طرح ترافیک، بیمه شخص ثالث بودن تمام مسافران، ارائه سرویس عمومی و سرویس تشریفات، ارائه سرویس ویژه بانوان و همچنین امکان رزرو تاکسی ون برای سفر با تعداد افراد بالا است. عمده‌ترین عیب و ایراد کارپینو در دسترس نبودن خودروها در محدوده مشخص و فاصله زیاد آن با کاربر است.

  مدیران موفق استارتاپی چه ویژگی های دارند ؟

خدمات سلامت و درمان

یکی دیگه از حوزه‌هایی که پتانسیل بالایی برای راه‌اندازی استارتاپ و به خصوص کسب و کار آنلاین داره، حوزه سلامت و درمان هست. با توجه به شرایط روانی که ویروس کرونا به مردم تحمیل کرد، تقریبا اکثر مردم نیاز پیدا کردن تا با یه مشاور صحبت کنن، حالا اگه استارتاپی باشه که تمام مشاوران سلامت رو توی یه برنامه جمع کنه و بر اساس موقعیت جغرافیایی به کاربر اجازه دسترسی به هر کدوم از این افراد رو بده، می‌تونه یکی از مشکلات عمده مردم رو برطرف کنه. هم‌چنین این مورد رو میشه به تمام سطوح درمان و سلامت تعمیم داد، جمع‌کردن گروهی از متخصصان چشم پزشکی توی یه اپ آنلاین، گرد هم آوردن متخصصان تغذیه توی یه برنامه و…

استارتاپ‌های حوزه سلامت می‌تونن پا رو از این هم فراتر بزارن و وارد حیطه پزشکی از راه دور بشن و شرایطی رو فراهم بیارن که بیمار و پزشک به صورت آنلاین با هم ارتباط برقرار کرده و به تعامل بپردازن.

از استارتاپ‌های برتر ایرانی که انتظار میره جزو موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشن، میشه موارد زیر رو معرفی کرد:

استارتاپ داروچی

همانطور که از نام این استارتاپ مشخص است، استارتاپ داروچی یه استارتاپ سلامت در حوزه دارو است. این استارتاپ در ابتدا حول ارائه محصولات آرایشی-بهداشتی شکل گرفت و سپس به سمت (نسخه پیچ) برای تحویل دارو درب منزل سوق پیدا کرد و در حال حاضر نیز دارای پلتفرمی تحت عنوان ( یادآوری زمان مصرف دارو) است که از طریق ارسال پیامک، سایت و اپلیکیشن به کاربران ارائه می‌شود. داروچی همچنان قصد داره که با تهیه و ارسال زودهنگام دارو برای توریست‌ها وارد حوزه گردشگری نیز بشه. از معایب این استارتاپ میشه به در دسترس نبودن آن در تمام نقاط ایران اشاره کرد.

استارتاپ دکتر ساینا

یکی از استارتاپ‌های مطرح در حوزه سلامت، استارتاپ دکتر ساینا است که از سال ۹۵ فعالیتش رو شروع کرده است. سامانه دکتر ساینا این امکان را به کاربران می‌ده تا در هر زمان و مکانی به صورت آنلاین از پزشکان و کلینیک‌ها و بیمارستان‌ها نوبت بگیرن و یا به جای مراجعه حضوری، به صورت تایپ متن، ارسال عکس و صوت از پزشک متخصص مورد نظر مشاوره آنلاین دریافت کنن.

با وجود رقابت‌های زیاد در حوزه سلامت آنلاین، هنوز جای پیشرفت بسیاری در این حوزه وجود داره و با توجه به شرایطی که پاندمی کرونا به وجود اورد، استارتاپ‌های فعال در این حوزه به طور قطع یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ خواهند بود.

نترسین و بجنگین!

شما هم می‌تونین صاحب یکی از موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ باشین اگر از شکست و موانع راه نترسین و به خودتون اعتماد داشته باشین. هر مسیری که به موفقیت ختم میشه، پر از چالش‌ها وناامیدی و مشکلاته و کسانی می‌تونن از این راه عبور کنن و به قله موفقیت برسن که جا نزنن و صبر و تحمل داشته باشن. اگه یه ایده خلاقانه دارین، دست دست نکنین و همین الان تیم‌تون رو تشکیل بدین و استارتاپتون رو راه‌اندازی کنین و برای رسیدن به خواسته‌هاتون بجنگین.

آها! راستی به نظر شما کدوم استارتاپ‌ها  جزء موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰ خواهند بود؟ این استارتاپ‌ها توی کدوم زمینه فعالیت دارن؟ نظرتون رو برامون کامنت کنین.

‫11 نظر ارسال شده در “موفق‌ترین استارتاپ‌ها در سال ۱۴۰۰

  1. سجاد مرادی :

    سلام خسته نباشید مقاله ای ک گذاشتین خیلی خوب بود متشکرم لطفا مقالات بیشتری را در این زمینه منتشر کنین ❤️

  2. ابوالفضل مرادی :

    سلام خسته نباشید مقاله ای ک گذاشتین خیلی خوب بود متشکرم لطفا مقالات بیشتری را در این زمینه منتشر کنین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *