تا حالا دقت کردید چرا واکنش افراد در شرایط یکسان متفاوت هست؟ این برمی گرده به ویژگیهای شخصیتیشان که سبب بروز رفتارهای غیر همسان میشود و بر این اساس افراد به دو دسته، برون گرا و درون گرا تقسیم میشوند. اگر دوست دارید با تیپ شخصیتی افراد آشنا شوید سراغ مقاله خوبی آمدید. در این مقاله سعی داریم تیپ شخصیتی افراد رو بررسی کنیم.
آیا تفاوت شخصیتی افراد در ازدواج آنها تأثیر میگذارد؟
این دو تیپ شخصیتی چه تفاوتهایی دارند؟
چه مشاغلی برای این افراد مفیدتر است؟
کدام یک از این دو مدل شخصیتی بهتر است؟
آیا میشود شخصیت ها رو تغییر داد؟
با ما در نوباوه همراه باشید تا با هم با ویژگیهای شخصیتی این دو تیپ آشنا بشویم.
برونگرایی و درونگرایی چیست؟
رفتار و نوع ارتباط شما با دیگران بیانگر نوع شخصیت شماست. میشود با تحلیل و مقایسه رفتار خودتان، متوجه بشوید جز کدام دسته هستید. مثلاً یک شب دلنشین برای شما، حضور در جمع دوستان و باانگیزه شماست یا تنها بودن و کتاب خواندن در، یک مکان آرام و ساکت؟
برای روابط بهتر با دیگران باید تلاش کنیم تا ویژگیهای شخصیتی رو بهخوبی بشناسیم اینگونه دچار قضاوتهای اشتباه نمیشویم. این درک بهتر سبب میشود روابط اجتماعی و همکاریهای شغلی با کمترین اختلافنظر، دوام بیشتری داشته باشد.
ویژگیهای شخصیتی افراد درونگرا و برونگرا
افراد درون گرا و برون گرا، دو قطب متفاوت اخلاقی هستند. یعنی با شناخت ویژگیهای یک طیف بهراحتی میتوانید ویژگی گروه مقابل رو شناخت. در واقع همه افراد این ویژگیها رو دارند ولی اینکه بیشتر به کدام سمت متمایل باشند ویژگیهای شخصیتیشان این را مشخص میکند و بهترین حالت زمانی است که افراد میانهرو باشند و حد وسط را رعایت کنند. اگر بین ویژگیهای افراد درونگرا و برونگرا تعادل برقرار کنید شخصیت سالم و منعطفی خواهید داشت.
روابط اجتماعی
افراد درونگرا بیشتر تمایل دارند تنها باشند تا اینکه، در جمعهای مختلف نقل مجلس باشند. این ویزگی شخصیتی به هیچ عنوان بد نبوده و نباید با دیدگاه بد به این ویژگی شخصیتی نگاه کنید. بالاخره هر مدل شخصیتی برای انجام کاری ساخته شدهاند. (هرکسی را بهر کاری ساختند) درواقع این افراد نهتنها از تنهایی خسته نمیشوند بلکه در شرایط یکسان، با دیگر افراد تنهایی رو ترجیح داده و انرژی موردنیاز خودشان را از همین حالت تنها بودن دریافت میکنند و از این تنهایی برای سکوت و تمرکز روی کارهایشان استفاده میکنند. پس نتیجه میگیریم تنهایی برای این تیپ شخصیتی برخلاف تیپ شخصیتی برون گرا بد نیست!
افراد درونگرا بهسختی افراد رو میپذیرند و از طرفی از تلاش دیگران برای آشنا شدن استقبال نمیکنند و در ارتباط با دیگران از ارتباط چشمی نیز گریزانند. ازآنجاییکه افراد درونگرا کمتر به صحبتکردن تمایل دارند از این رو کمتر تماس تلفنی برقرار میکنند. در واقع یک فرد درونگرا تا زمانی که ازش سؤال پرسیده نشود حرفی برای گفتن ندارد! البته سکوت این دسته از افراد رو بهپای خجالتی بودن نگذارید. این دقیقاً برعکس انسانهای برونگراست که بیشتر تعاملات آنها از راه گفتمان هست و بهراحتی نظراتشان رو بیان کرده و نظرات دیگران رو جویا میشوند.
یک سو تفاهم رو همینجا برطرف کنیم، برخی افراد درونگرا میل به ارتباط دارند اما مهارت یا اعتمادبهنفس لازم رو ندارند. یا برخی برونگراها به دلایل شغلی رابطه برقرار میکنند اما باطناً مایل به برقراری روابط نیستند.
افراد برون گرا از تنهایی گریزان بوده و حتی یکی از ترسهای درونیشان، بروز یک اتفاق وحشتناک برای همه در دنیا و تنها ماندنشان است. از بودن در جمع انرژی میگیرند. تعامل اجتماعی قوی داشته و با هرکسی بهراحتی سرگرم گفتگو میشوند. در روابط به ارتباط چشمی علاقه نشان میدهند. به سبب این خصوصیت شخصیتی که دارند ارتباط چشمی خوبی برقرار میکنند.